Hřebíček
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního, ale k ochucení masa.
Hřebíček je velmi aromatické koření.
Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do naložené sladkokyselé zeleniny a kompotů. Patří také k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži.
Je nezastupitelný do svařeného vína.
Podle lidové tradice se žvýká při bolestech zubů a zánětech v dutině ústní.
Uchovávejte v suchu a temnu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

