Badyán
Badyán je koření ve tvaru hvězdiček, které voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší. Chutná pálivě.
Badyán vypadá jako hnědavé hvězdičky, proto se mu také ve starých kuchařkách říká hvězdičkové koření.
Jsou to plody badyáníku pravého, který v jihovýchodní Asii tvoří celé lesy a sklízí se až třikrát ročně.
Voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší, chutná pálivě. Je to koření především do čínské kuchyně. V české kuchyni se používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.
Celý se používá do kompotů, kečupů apod., kde se vyvaří s ovocem a nakonec se odstraní.
Také se používá k dekoraci – provoní celý byt.
Produkt ekologického zemědělství.
Uchovávejte v suchu a temnu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

